Колаж: TrueUA

У Міненерго натякнули про покращення ситуації зі світлом: що цьому посприяло

Причиною покращення ситуації з електроенергією в Україні стали погодні умови. Це пов’язано з тими, що впродовж останніх днів спека спадає.

Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"До цього ми мали чотири черги, відбувалися аварійні графіки відключень з об'єктивних причин. Подальше поліпшення з відключеннями пов'язано насамперед з покращенням погодних умов, жахлива спека спадає, за наявними прогнозами. Також це пов'язано з особливостями ремонтних кампаній на об'єктах генерації", — сказав він.

Заступник міністра енергетики України попередив про ризики нових обстрілів Росії об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури.

"На теперішній момент ми маємо дефіцит, як наслідок обстрілів, вісім комплексних атак на об'єкти енергетичної інфраструктури. Це дефіцит генерації в дев'ять гігаватів — доволі значний об'єм. Тому завдання енергетиків на найближчі дні — втримати енергосистему в цілісності та в безпеці постачання електроенергії", — зазначив Колісник.

Міністр енергетики Герман Галущенко нещодавно заявляв, що ситуація з відключеннями світла в Україні має покращитися найближчим часом. Цьому сприятиме завершення ремонтної кампанії на деяких енергетичних об'єктах.

"У нас побудована ремонтна кампанія таким чином, щоб атомна генерація працювала повним складом протягом осінньо-зимового періоду. І відповідно під це і всі строки адаптовані. Сьогодні, з урахуванням тієї складної ситуації, яка є через постійні обстріли, через аномальні погодні умови, ми намагаємося максимально скоротити строки там, де це можливо, основне — без загрози для ядерної та радіаційної безпеки", — наголосив Галущенко.

Нагадаємо, що 20 липня в Україні запрацювала урядова телефонна лінія "Струм". За номером 15-49 українці можуть цілодобово та безплатно отримати консультації з енергетичних питань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.07.2024 13:17