Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ знищили ворожий вертоліт Ка-52: ситуація на фронті 24 травня

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — відбулось 26 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Атаки рашистів

Протягом минулої доби противник завдав 41 авіаційний удар та здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна та адміністративна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, з яких три — по зенітно-ракетних комплексах. ЗСУ "приземлили" чотири ударних БпЛА типу Shahed та розвідувальний дрон типу Zala.

Також, минулої доби наші воїни знищили ворожий ударно-розвідувальний вертоліт Ка-52. Відтак, українські бійці завдали ворогу збитків на 16 млн доларів США.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, чотири райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще три важливі цілі противника.

Нагадаємо, російські окупанти риють окопи та будують оборонні укріплення в окупованому Криму та на інших тимчасово захоплених територіях. Рашисти готуються до контрнаступу ЗСУ.

Екс-командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна може звільнити тимчасово окупований Крим вже влітку 2023 року. Однак для цього потрібно, щоб західні партнери продовжили надавати їй допомогу та зберегли санкції проти Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 07:50