Фото: росЗМІ

З'явилися фото потужних укріплень, які окупанти звели перед контрнаступом ЗСУ

Російські окупанти риють окопи та будують оборонні укріплення в окупованому Криму та на інших тимчасово захоплених територіях. Рашисти готуються до контрнаступу ЗСУ.

Про це пише ВВС.

За даними супутникового аналізу Verify, Росія готується до великої української контратаки. Завдяки знімкам супутника можна зрозуміти, чого очікує Росія від контрнаступу та з якими засобами захисту можуть зіткнутися українські сили.

Зокрема, на побережжі Криму все в окопах, а замість лежаків розміщено "бетонні зуби", які мають запобігати руху техніки. Також вздовж окопів можна помітити кілька бункерів. Фото було зроблене в березні. Тоді фортифікаційні споруди ще зводилися.

Зі Токмака у Запорізькій області РФ почала  депортацію українців, щоб перетворити місто на військову фортецю. Це забезпечить солдатам доступ до припасів і можливість для відступу. На північ від Токмака викопано мережу окопів у дві лінії. Потім є ще одне кільце укріплень навколо міста з трьома шарами оборони. Там також збудовано протитанковий рів. Він має глибину щонайменше 2,5 м, також є кілька рядів зубів дракона та ще одна мережа траншей. Оборонні траншеї побудовано і вздовж 35-кілометрової ділянки головної дороги E105 на захід від Токмака. Варто зауважити, що дана дорога є стратегічно важливою, через те, що з’єднує окупований Росією Мелітополь на півдні з містом Харків на півночі.

Також супутникові знімки виявили окопи поблизу невеликого села Рівнопіль приблизно за 55 кілометрів на північ від Маріуполя. Окрім цього кожна кругла траншея має насип ґрунту посередині. Такі окопи дозволяють солдатам сховатися та переміщати артилерію, щоб вона могла цілитися в будь-якому напрямку.

Нагадаємо, екс-командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна може звільнити тимчасово окупований Крим вже влітку 2023 року. Однак для цього потрібно, щоб західні партнери продовжили надавати їй допомогу та зберегли санкції проти Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 23:59