Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Зупинити війну за 24 години: The Washington Post дізнався про "таємний план" Трампа

Американські журналісти дізналися про "таємний план" Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні за 24 години. Зокрема, він передбачає передачу країні-агресорці частини українських територій.

За даними джерел The Washington Post, Трамп у приватних розмовах стверджує, що "і Росія, і Україна хочуть зберегти обличчя та шукають вихід, а люди в деяких регіонах України були б не проти стати частиною Росії".

"План Трампа полягає в тому, щоб підштовхнути Україну до передачі Криму і Донбасу Росії, розповідають джерела, які обговорювали цей план із ним, і його радники, які погодилися говорити на умовах анонімності", — пише видання.

Журналісти зауважили, що визнання російського контролю над частинами України розширить охоплення диктатури Путіна, відтак, цього допустити не можна.

"Багато в чому план Трампа відповідає його підходу як президента. Його перевага яскравим зустрічам на вищому рівні, а не деталям політики, впевненість у власних навичках ведення переговорів і нетерплячість до звичайних дипломатичних протоколів — усе це було ознаками його підходу до зовнішніх справ під час його першого терміну", — наголосили у The Washington Post.

Водночас видання звернулося за коментарем до речниці штабу Трампа Кароліни Левітт. Проте вона відмовилася говорити із журналістами щодо "плану" Трампа та заявила, що співрозмовники видання "не мають жодного уявлення про те, що відбувається або станеться".

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп висловив впевненість — якщо він був би президентом Сполучених штатів Америки, то Росія не наважилась би напасти на Україну, а бойовики ХАМАС не атакували б Ізраїль. У військових конфліктах на території України та Ізраїлю Трамп знову звинуватив чинного главу Білого дому Джо Байдена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2024 16:59