6 липня - Міжнародний день кооперативів

06 ЛИПНЯ 2019 08:42

На тлі зростання нерівності в усьому світі необхідно пам'ятати, що вирішення цієї проблеми існують. Кооперативна модель є одним з таких рішень. В основі цієї моделі, яка сама по собі справедлива з етичної точки зору, закладені принципи сталого розвитку, повідомляє UN.

Міжнародний день кооперативів відзначається щорічно в першу суботу липня з 1923 року. З 1995 року Організація Об'єднаних Націй і Міжнародний кооперативний альянс відзначають День під темами, які вибираються Комітетом по заохоченню і розвитку кооперативів.

Це багатостороннє партнерство глобальних, державних і приватних установ, яке захищає і підтримує підприємства, засновані на кооперації і є самостійними лідерами в галузі сталого розвитку. Міжнародний кооперативний альянс є одним із засновників Комітету.

Метою Дня є підвищення обізнаності про кооперативи. Цей захід підкреслює внесок кооперативного руху в рішення основних проблем, над якими працює ООН, а також у зміцнення і розширення партнерських зв'язків між міжнародним кооперативним рухом і іншими зацікавленими особами.

Суспільство, 06.07.2019 08:42