Безчинства алжирських фанатів в Парижі

15 ЛИПНЯ 2019 13:50

Десятки тисяч уболівальників збірної Алжиру висипали в неділю ввечері на вулиці Парижа, щоб відсвяткувати перемогу своїх улюблених футболістів над Нігерією і їх вихід у фінал Кубка африканських націй.

Матч, який вони дивилися вдома по телебаченню, завершувався якраз в той момент, коли у французькій столиці розпочався святковий феєрверк на честь національного свята країни - Дня взяття Бастилії, повідомляє Euro News.

Радість фанатів стала переростати в безлади, і поліція застосувала сльозогінний газ, щоб запобігти погромам: минулого четверга під час святкування виходу алжирської збірної в півфінал хулігани стали громити магазини і підпалювати сміттєві баки.

За схожим сценарієм розвивалися події в Марселі, Ліоні та ряді інших міст Франції. По всій країні до ранку понеділка були заарештовані 249 осіб.

У Марселі сотні фанатів збірної Алжиру стали закидати правоохоронців камінням і пляшками, коли ті не пропустили їх у старий порт, щоб дати присутнім городянам спокійно подивитися святковий феєрверк. Хулігани стали трощити автобусні зупинки і підпалювати сміттєві баки. Зіткнення з поліцією тривали до світанку.

Для французької поліції минулі виходи видалися напруженими. У суботу в запеклі сутички вилилася акція «жовтих жилетів».

Після того як протестувальники спробували спорудити барикади уздовж Єлисейських полів, проти них був застосований сльозогінний газ, 175 осіб були затримані.

Спорт, 15.07.2019 13:50