На фото блогер Олександр Таліпов: Джерело: соцмережі

Блогер-колаборант несподівано "злив" важливі деталі щодо підриву росіянами Каховської ГЕС: розвідка оприлюднила деталі

Кримський блогер-колаборант Олександр Таліпов розкрив подробиці підготовки російськими окупантами підриву дамби Каховської ГЕС. Він наводить докази, що військові РФ знали про майбутній теракт.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зокрема, у повідомленні на своєму Telegram-каналі Таліпов обурився дописами "військових блогерів", які повідомляли, що особовий склад окупантів кинули на островах і вони "в критичному стані ледь не на дерева залізли". Таліпов заявив, що подібна інформація це все фейк.

"Зв’язався з нашими хлопцями. З островів вийшли всі. О третій ночі вже нікого не було. Втрат жодних немає. Тому вся інформація, яка публікується в цьому ключі, нахабна брехня", — сказав колаборант.

У ГУР зазначили, що це повідомлення блогера-колаборанта — пряме свідчення, що російські військові знали про майбутній теракт та завчасно оголосили евакуацію. Також в українській розвідці припустили, що є висока ймовірність того, що після широкого розголосу цієї інформації, Таліпова традиційно спробують оголосити "ворогом народу" чи "агентом українських спецслужб". Втім, кількість подібних свідчень дедалі зростає. Всі вони стануть додатковими доказами на майбутньому трибуналі.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 10.06.2023 15:25