Фото: Новинарня

Черги на ВЛК: Міноборони запускає електронний запис для проходження комісії

В Україні у п'яти містах запустили тестовий електронний запис до лікарів військово-лікарської комісії. Протягом травня відбудеться переведення всіх ВЛК на роботу за такою схемою.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Міністерство оборони робить перші кроки з ліквідації черг на ВЛК. На фото — скрін інтерфейсу системи електронного запису до лікарів",  зазначила вона.

Система електронного запису до лікарів

Фото з Telegram-каналу Ганни Маляр

За її словами, після старту проекту начальник медчастини зможе завчасно записувати бійців на проходження медогляду або до конкретного лікаря-спеціаліста — на потрібний день та час.

"Потреби очікувати в чергах не буде. Військовослужбовці знатимуть точний час, на який необхідно прийти. Зараз ми запустили проєкт у тестовому режимі в таких містах: Харків, Львів, Київ, Вінниця та Одеса. Там наразі найбільше людей проходять ВЛК", зазначила Маляр.

Представниця оборонного відомства додала, що у планах перевести всі військово-лікарські комісії на роботу з електронним записом, що, за її словами, відбудеться протягом травня.

Нагадаємо, 2 травня народні депутати підтримали низку важливих законопроектів, які стосуються спрощення роботи військово-лікарських комісійУ квітні Кабінет міністрів змінив порядок для роботодавців бронювання військовозобов’язаних. Нові правила діятимуть на час воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2023 17:11