Фото: Telegram Шмигаля

Що зміниться для захисників після реформи військово-лікарських комісій: роз'яснення Шмигаля

Військово-лікарські комісії будуть реформовані. Верховна рада України підтримала відповідні законопроекти.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем'єра, закон №9158 дозволить впровадити електронний документообіг між військовою частиною та територіальними центрами комплектування й соціальної підтримки. Також буде спрощено отримання довідки про обставини поранення — тепер не потрібно проводити розслідування.

"Документи надсилатимуться в електронному вигляді з в/ч до ТЦК СП у визначений законом термін. Швидко, легко й доступно", — написав Шмигаль.

Він також запевнив, що закон №9154 дозволить створювати військово-лікарські комісії при державних і комунальних закладах охорони здоров’я.

"Ми вже почали розширення кількості ВЛК по країні. Тепер маємо законодавчу основу для створення додаткових військово-лікарських комісій на базі цивільних медичних закладів. Це усуне черги та покращить доступність процесу для наших військових", — додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, у вівторок, 2 травня, відбулось чергове засідання Верховної Ради. Народні депутати підтримали низку важливих законопроектів, які стосуються спрощення роботи військово-лікарських комісій та меморіального кладовища у Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 16:10