Фото: Telegram Зеленського

Чи продовжать воєнний стан і мобілізацію в Україні: у Раді з'явились законопроекти

У Верховній Раді з'явився законопроект про затвердження указів щодо продовження терміну дії воєнного стану в Україні. Таке рішення ініціював президент Володимир Зеленський.

Відповідні законопроекти опубліковані на сайті Верховної ради.

Згідно з наявною інформацією, глава держави запропонував продовжити воєнний стан в Україні ще на 90 днів із 20 травня.

"Пропонується продовжити термін дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 20 травня 2023 року строком на 90 діб", — йдеться у тексті законопроекту.

Варто відзначити, що Україна ввела режим воєнного стану вранці 24 лютого 2022 року після початку повномасштабного вторгнення РФ. Наразі він діє до 20 травня.

Нагадаємо, парламент продовжить строк дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Голосування відбудеться на початку травня. В Україні триває мобілізація. Чоловікам масово роздають повістки у центри комплектування.

Відомо, що в Одеській області мобілізований депутат від ОПЗЖ у Роздільнянській міськраді Володимир Нестеров відмовився їхати на фронт. Групу військових одного із підрозділів тероборони притягують до кримінальної відповідальності за відмову виконувати накази в умовах воєнного стану.

Раніше повідомлялось, що проти українських військ Росія використовує близько 369 000 осіб особового складу та приблизно 5 900 одиниць важкого озброєння. Окупаційні сили налічують орієнтовно 315 формувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 21:25