Фото: konotop.in.ua

Кабмін затвердив новий порядок бронювання військовозобов'язаних

У п'ятницю, 28 квітня, Кабінет міністрів змінив порядок для роботодавців бронювання військовозобов’язаних. Нові правила діятимуть на час воєнного стану. 

Про це повідомляє представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у Telegram.

Згідно з новими правилами тепер необхідно у строк не більше ніж 5 робочих днів органам державної влади, іншими державним органам подати списки з відповідними працівниками до Генерального штабу Збройних сил (СБУ, Службі зовнішньої розвідки). Там їх мають перевірити та затвердити. Далі Генштаб (СБУ, Служба зовнішньої розвідки) у строк не більше 10 робочих днів має передати ці списки до Мінекономіки, яке у строк не більше 5 робочих днів повинне прийняти рішення про бронювання військовозобовʼязаних.

Потім військовозобов'язаний має бути зарахований на спеціальний військовий облік територіальним центром комплектування та соціальної підтримки у строк не більше ніж 5 робочих днів.

Нагадаємо, в українському законодавстві передбачено чимало способів вручення повістки потенційному призовникові. Повістку можуть вручати у будь-якому місці, яке не заборонене законодавством України.

Додамо, днями у мережі з'явилося відео, як працівники одеського військкомату під час вручення повістки затримують чоловіка та силою садять його у машину. У центрі комплектування призначили службову перевірку та визнали "некоректну поведінку" військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.04.2023 16:43