Фото: скріншот з відео

В Одесі п'ятеро військових затримали чоловіка і відвезли у військкомат (відео)

У мережі з'явилося відео, як працівники одеського військкомату під час вручення повістки затримують чоловіка та силою садять його у машину. У центрі комплектування призначили службову перевірку та визнали "некоректну поведінку" військових.

Про це йдеться у повідомленні Одеського обласного центру комплектування та соцпідтримки.

Так, 22 січня у соцмережах з'явилося відео конфліктної ситуації між чоловіком та співробітниками центру комплектування. На Банному провулку в Одесі військові спочатку розмовляли з чоловіком, а згодом застосували до нього силу і затримали.

У центрі комплектування відповіли, що представники військкомату звернулися до чоловіка у межах загальної мобілізації, який досі не прибув до ТЦК.

"Громадянин взявся безпідставно ображати й принижувати військових нецензурною лайкою, а також знімати їх на відео. На спокійні прохання та попередження про неприпустимість таких дій, громадянин не згодився. Працівники РТЦК та СП повелися емоційно і, застосувавши силу, доставили ухилянта до службового приміщення для з'ясування обставин", — заявили у центрі.

Як зазначається, там у чоловіка перевірили дані та виписали йому повістку.

У військкоматі переконують, що "військові повелися некоректно", тож призначено службову перевірку, а винні будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності. З особовим складом також провели "додаткові роз'яснювальні заходи щодо порядку роботи й дотримання норм етики та законодавства". 

У центрі комплектування додали, що, тих, хто досі не з'явився до військкомату, доводиться збирати шляхом патрулювання.

"Не наражайте себе на неприємності. Виконайте свій конституційний обов'язок. Долучайтесь до здобуття перемоги. Будьте свідомими та відповідальними!" — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, РФ готується до нового наступу на Україну. Серед перших ознак — активні інформаційні заходи задля залякування громадян.

Відзначимо, днями російські війська намагалися штурмувати позиції українських воїнів у Запорізькій області малими групами. За даними ЗСУ, про масштабний наступ окупантів на цій ділянці фронту не йдеться.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Суспільство, 23.01.2023 08:34