Наслідки атак на нафтопереробні заводи в Росії. Джерело: росЗМІ

Чи здатна Москва захистити військові заводи від українських дронів: оцінка британської розвідки

У Кремлі віддають пріоритет захисту заводів, які працюють на "оборонку", а не цивільним підприємствам. До того ж російська влада намагається балансувати між захистом заводів у глибині країни та військ на лінії фронту.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники нагадали, що 2 квітня Збройні сили України атакували завод у Татарстані, приблизно за 1 200 кілометрів від кордону з Україною. Об'єкт працює з липня 2023 року та, як відомо, виробляє іранські безпілотники типу "Шахед", які Росія використовує для ударів по Україні.

Очільник Татарстану Рустам Мініханов згодом заявив, що "ніхто нас не захистить, окрім нас самих". За даними британської розвідки, ця атака ще раз демонструє здатність ЗСУ проникати вглиб Росії, обходити російську протиповітряну оборону та виявляти будь-які об'єкти, що використовуються для війни.

"Коментарі очільника Татарстану, найімовірніше, демонструють страх перед такими нападами. Цілком ймовірно, що російське міністерство оборони щосили намагається захистити такі об'єкти та задовольняється тим, що балансує ризик для об'єктів із цивільними особами на користь збереження своєї уваги до лінії фронту, де тактика українських БпЛА та частота атак продовжують викликати проблеми для російських військ", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що адміністрація президента США Джо Байдена вважає українські атаки на російські нафтопереробні заводи безрозсудними. Україна ж називає їх необхідними для стратегічної протидії російській агресії. Таку інформацію оприлюднили аналітики американського видання The Washington Post.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 14:10