Наслідки атаки на НПЗ у Росії. Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка пояснила, чи здатна Росія захистити від ударів усі свої нафтопереробні заводи

Недавні атаки українських безпілотників вивели з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів. Попри посилення заходів, Росія навряд чи зможе захистити всі підприємства від українських ударів.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Українські спецслужби зазначали, що Київ за останній час завдав ударів по 12 російських нафтопереробних заводах за допомогою безпілотників. Зокрема, 15-16 березня атаковано три великі нафтопереробні заводи в Самарській області.

"Деякі з найвіддаленіших об’єктів, які піддали атаці, розташовані приблизно за 900 кілометрів від України, що наголошує на зону дії атак українських дронів", — акцентували британські розвідники.

Вони додали, що такі удари спричиняють фінансові втрати для Росії, впливаючи на внутрішній ринок палива. Недавні атаки призвели до виходу з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів.

Капітальний ремонт на нафтопереробних заводах може зайняти певний час. Розвідники припустили, що через санкції ремонт затягнеться.

"За словами чиновника міненерговугілля Росії, для захисту НПЗ планують розгорнути системи протиповітряної оборони "Панцир". Однак, враховуючи розмір і масштаб російської енергетики, навряд чи Росія зможе захистити всі вразливі об'єкти", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що внаслідок атаки безпілотника в ніч на суботу, 23 березня, спалахнула пожежа на Куйбишевському нафтопереробному заводі (Новокуйбишевськ, Самарська область). Загорілася колона нафтопереробної установки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2024 12:37