Фото: kyivmaps.com

Чи здатні рашисти зруйнувати Київську ГЕС: оцінка "Укргідроенерго"

Київська гідроелектростанція повністю захищена як з повітря, так і зсередини. Тому загрози для неї відсутні.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

За його словами, усі погрози окупантів щодо руйнування Київської ГЕС існують тільки в їхній уяві.

"Ніяких застережень сьогодні ми не бачимо. Вони не могли туди дістатися, коли були від станції буквально за 5 км — в Димері. То сьогодні тим більше вони нічого не зможуть з нею зробити", — зазначив Сирота.

Гендиректор "Укргідроенерго" також розповів про захист інших українських гідроелектростанцій.

"Над цим думають військові й ви бачите, що ефективно думають. Ви бачите, які ракетні удари йдуть по Києву та області та по Україні в цілому. Йде хороша робота ППО. Хочу наголосити, що щоб сталось таке, як на дамбі на Каховській ГЕС, треба в одне місце скинути як мінімум три авіабомби по півтони", — сказав Сирота.

Він також запевнив, що це неможливо зробити ударом однієї якоїсь ракети, адже потрібен потужний вибух був в трьох місцях станції. 

"Побачимо це все після демонтажу станції після окупації — експертиза це доведе", — додав керівник "Укргідроенерго".

Нагадаємо, вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 16:14