Дівоча збірна України розпочинає виступ у лізі в Євро-2022

27 ВЕРЕСНЯ 2021 11:23

Сьогодні в Таллінні стартує турнір у Лізі В Євро-2022 за участі дівочої збірної України WU-17, де її суперниками будуть Естонія, Молдова та Північна Македонія.

Українська команда провела тижневий збір у Пущі-Водиці, а 26 вересня прибула до Таллінна. Уже сьогодні підопічні Сергія Сапронова проведуть свій перший поєдинок –  проти македонок.

– Буду налаштовувати підопічних на здобуття перепустки до Ліги А, — сказав головний тренер української збірної Сергій Сапронов у коментарі офіційному сайту УАФ. – Для цього, окрім балканок, ще треба випередити й інших опоненток – молдованок та естонок. Думаю, що головними конкурентками наших дівчат у боротьбі за перше місце будуть саме останні, з якими ми зустрічаємося 3 жовтня. До речі, у нас буде нагода побувати на перших поєдинках естонок, отже, ми матимемо уяву про їхні сильні та слабкі місця.

Нагадаємо, в Євро-2022 (WU-17) візьме участь рекордна кількість команд – 49. Турнір буде проходити в новому форматі, що нагадує формат чоловічої Ліги націй УЄФА. Новий формат із дворічним циклом замінює старий формат кваліфікації з відбірним і елітним раундами. Він включає групові міні-турніри з підвищенням і пониженням у класі. Фінальна стадія відбудеться 2022 року в Боснії і Герцеговині. Боснійська збірна автоматично отримала путівку у фінальний турнір, але візьме участь у двох перших раундах.

Євро-2022 (WU-17).

Ліга А

Група A1: Норвегія, Ірландія, Угорщина, Болгарія.

Група A2: Нідерланди, Чехія, Словенія, Шотландія.

Група A3: Італія, Франція, Швеція, Уельс.

Група A4: Німеччина, Фінляндія, Португалія, Боснія і Герцеговина.

Група A5: Англія, Польща, Бельгія, Росія.

Група A6: Данія, Австрія, Швейцарія, Греція.

Група A7: Іспанія, Сербія, Ісландія, Північна Ірландія.

Ліга В

Група В1: Білорусь, Грузія, Косово, Люксембург.

Група В2: Литва, Хорватія, Вірменія, Казахстан.

Група В3: Україна, Естонія, Молдова, Північна Македонія.

Група В4: Словаччина, Ізраїль, Фарерські о-ви.

Група В5: Туреччина, Румунія, Латвія.

Група В6: Азербайджан, Чорногорія, Албанія.

Формат турніру

Перший раунд визначить, які команди піднімуться лігою вище, а які опустяться лігою нижче перед другим раундом.

Вихід у вищу лігу

Із Ліги В до Ліги А: шість переможців груп і найкраща друга команда.

Виліт у нижчу лігу

Із Ліги А до Ліги В: сім четвертих команд у своїх групах.

Другий раунд пройде навесні 2022 року. Після нього сім переможців груп Ліги А приєднаються до збірної Боснії і Герцеговини у фінальній стадії, яка проходитиме із 4-го по 15 травня 2022 року. Також відбудеться перехід команд між лігами, який буде актуальним для першого раунду ЧЄ-2022/2023. Посів учасників перед жеребкуванням другого раунду буде залежати від того, які місця у своїх групах команди посядуть у першому раунді.

Розклад матчів у групі В3

27.09.2021

Україна — Північна Македонія (16.00)

Молдова — Естонія (19.00)

30.09.2021

Україна — Молдова (16.00)

Естонія — Північна Македонія (19.00)

03.10.2021

Естонія — Україна (13.00)

Північна Македонія — Молдова (13.00)

Час початку матчів — київський.

Склад дівочої збірної України WU-17

Воротарі: Єва Раєнко («Пантери» Умань), Варвара Новікова («Ладомир» Володимир-Волинський), Оксана Загірна («Карпати» Львів).

Захисники: Яна Харчина, Божена Дуб, Олена Єфімчук (усі — «Ладомир» Володимир-Волинський), Вікторія Скоцик («Верес» Рівне), Валерія Греса («Перша Столиця» Харків).

Півзахисники: Мирослава Невар, Дана Коротчук (обидві — «Ладомир» Володимир-Волинський), Анастасія Кіселевич («Верес» Рівне), Марина Птицина, Поліна Барінова (обидві — «Перша Столиця» Харків), Анастасія Астахова, Лідія Заборовець (обидві — «Пантери» Умань), Анастасія Стахнюк, Валерія Гончарук (обидві — «Юність» Чернігів).

Нападники: Діляра Бондарєва, Емма Горностай (обидві — «ЕМС-Поділля» Вінниця), Вікторія Радіонова, Вероніка Борковська (обидві — «Ладомир» Володимир-Волинський), Софія Скворцова («Атекс» Київ).

 

Спорт, 27.09.2021 11:23