Джуліан Ассанж у в'язниці для особливо небезпечних злочинців

13 КВІТНЯ 2019 16:49

Заарештований в Лондоні засновник Wikileaks Джуліан Ассанж спрямований до в'язниці Белмарш, яка обладнана для утримання особливо небезпечних злочинців, повідомляє Euro News.

У висновку австралієць очікує вироку у справі про перешкоджання правосуддю, а також рішення за запитом на його екстрадицію в США. Захист наполягає, що видавати Ассанжа не можна.

Були рішення британських судів, в яких виявлялася особлива обережність відносно запитів Сполучених Штатів, зокрема, тому що США мають звичку домагатися екстрадиції людей, а потім пред'являти їм нові звинувачення.

Адвокати кажуть, що Ассанжа переслідують через публікацію на порталі Wikileaks американських дипломатичних документів, і називають це «небезпечним прецедентом» для журналістів, які пишуть про США.

За справою австралійця стежить Верховний комісар ООН з прав людини, повідомила його офіційний представник Равіна Шамдасані.

Джуліан Ассанж був затриманий в четвер в лондонському посольстві Еквадору, куди він втік в 2012 р від екстрадиції до Швеції у справі про зґвалтування.

На підтримку засновника Wikileaks розгорнута широка кампанія, в тому числі, в Німеччині і Франції, із закликом надати йому притулок.

Світ, 13.04.2019 16:49