Гіганську сміттєву пляму знайшли у Тихому океані

17 ЛИПНЯ 2017 17:48

Велике скупчення пластику, площею 2,5 млн кв. км виявлено у південній частині  Тихого океану. У витоків відкриття "сміттєвої плями" стоїть капітан Чарльз Мур., повідомляє TrueUA з посиланням на BBC.

Завдання експедиції Чарльза Мура – зібрати проби мікропластику і з’ясувати його обсяги, райони концентрації і походження, щоб зрозуміти глобальний масштаб проблеми.

"В океані майже не залишилося районів, незабруднених пластиком. Це лякає", - зазначив капітан.  За даними дослідників, основним джерелом "сміттєвої плями" на півдні океану  є риболовецькі судна.  "Пластик не розкладається остаточно, і його мікроскопічні волокна потрапляють в харчовий ланцюжок морських мешканців, завдаючи все більший збиток світовому океану. Інше завдання - оцінити наслідки забруднення для фауни південної частини Тихого океану", - йдеться у повідомленні.  Нагадаємо, кожного року в Україні утворюється близько 12-15 млн тонн твердих побутових відходів, 40% із яких — це тара.

Верховна Рада України хоче перейняти досвід європейських країн та впровадити фандомати в Україні.

Нардепи переконані, що нова система збору тари допоможе зменшити кількість сміття в Україні та стимулюватиме громадян цивілізовано поводитися з відходами.

Світ, 17.07.2017 17:48