Хімічні викиди від «Титану»: утворення провалів та просідання могил

04 ВЕРЕСНЯ 2018 15:02

На Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму, який відбувся в результаті безгосподарності окупаційної влади в АР Крим.

Зазначається, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону, на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу «Титан». Зокрема, неподалік від КПВВ «Чаплинка» військовослужбовці зафіксували наявність токсичних речовин у повітрі.

Варто зазначити, що з власних джерел, стало відомо хімікат, який шкодить місцевому населенню:  соляна кислота «HCI».

Наразі екологічна обстановка на півночі ТОТ АР Крим залишається незадовільною й поширюється на нові райони. Варто зазначити, що загрози для жителів Херсонщини немає, адже, враховуючи направленість вітру, усі шкідливі викиди рухаються в сторону ТОТ АР Крим.

З власних джерел стало відомо, що в м. Армянськ внаслідок активного зневоднення підземних горизонтів ґрунтових вод спостерігається виникнення підземних порожнеч  та провалів землі. Наприклад йдеться про масове просідання могил на місцевому кладовищі тощо.

Таким чином, безгосподарність окупаційної влади в АР Крим призвела до техногенної катастрофи яку вони намагаються використати у власних цілях. У такий спосіб російські маріонетки будуть намагатися відновити водопостачання з материкової частини України до ТОТ АР Крим.

Нагадаємо, в місті Армянську в окупованому Криму приблизно 27 серпня стався викид забруднюючих речовин із заводу «Титанові інвестиції» (стара назва «Кримський титан»). Першими на сполох забили місцеві жителі, у яких почала виникати алергія, а домашні речі вкрилися липкою іржею. Окрім того, постраждало і довкілля: деякі дерева миттєво втратили листя. Наразі завод закрито на два тижні.

Зазначимо, що завод «Титанові інвестиції» виробляє діоксид титану, який використовують при виготовленні товарів лакофарбової галузі, віконного пластику, предметів побуту, деталей автомобілів, машин і техніки, а також каучуку, лінолеуму, паперу, картону та шпалер.

Події, 04.09.2018 15:02