Фото: скріншот з відео

"Какая разніца?": у Житомирі продавчиня напала на відвідувачку через зауваження щодо мови обслуговування

У Житомирі продавці одного із магазинів накинулись на жінку через зауваження щодо мови обслуговування. Постраждала прийшла в один із м’ясних магазинів міста та почула неприємний діалог мовою рашистів.

Про це повідомила старша викладачка Поліського національного університету Світлана Роспотнюк на своїй сторінці у Facebook.

"Продавчиня читає вголос для покупця назву міста виробника якогось продукту і називає "Іванко-Франківська область, Бандерівське", потім додаючи — "ужасноє названіє", — розповідає педагогиня. 

Після почутого Світлана Роспотнюк зробила працівниці зауваження, зазначивши, що в Україні повинні обслуговувати державною мовою. Колега, який тоді був теж за прилавком, підтримав проросійську продавчиню і вони вдвох накинулися на жінку.

"Моє зауваження вкрай їм не сподобалось, почалися крики до мене типу: "какая разніца?", "імєю право", щось про Конституцію України та далі нерозбірливо. На що я спокійно відповідаю, що якщо ви маєте повне право розмовляти як бажаєте, значить, я можу це зняти на відео і далі ми розмову зафільмуємо. Що було далі? Далі пані та її колега агресивно вилітають з підсобки, чоловік, який у два рази вищий та більший за мене, хапає мене за плечі, навалившись усією вагою, вдаряє у скляне вікно та починає виштовхувати з магазину", — розповідає потерпіла.

Після нападу агресивних продавців жінка викликала поліцію та подала відповідну заяву.

"Чоловік-нападник після виклику поліції швидко покинув магазин і далі про його долю ми нічого не знаємо, оскільки пані продавчиня почала стрімко заперечувати його існування. Все поліцією задокументовано, сліди нападу теж. Доки чекали наряд чули відгуки від місцевих, що це не перший прояв проросійської позиції даної пари. Робіть висновки, чи варто купувати "українські" курчата з присмаком московська”, — повідомила Світлана Роспотнюк.

Зазначається, що після скандалу жителі Житомира зауважили, що це вже не перший випадок за участі цього продавця. Вона у соціальних мережах закликає "помиритися з країною-агресоркою, бо втомилась від війни”.

"Робіть висновки, чи варто купувати "українські" курчата з присмаком московська. Ніколи не думала, що колись у Житомирі стану жертвою нападу через українську мову", — додала педагогиня.

Нагадаємо, раніше у місті Запоріжжя розгорівся мовний скандал на одній з баз відпочинку. У громадському закладі компанія розважалася під пісні любительки російського диктатора Володимира Путіна Ірини Аллегрової.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 11.07.2023 15:55