Канада наклала санкції на причетних до будівництва Керченського моста

30 БЕРЕЗНЯ 2021 10:37

Міністерство закордонних справ Канади повідомило в понеділок, 29 березня, про запровадження обмежувальних заходів проти двох громадян Росії й чотирьох компаній за їхню причетність до спорудження Керченського моста, інформує TrueUA з посиланням на DW.

«Міністр закордонних справ Марк Гарно сьогодні оголосив нові санкції проти двох фізосіб і чотирьох організацій ... у відповідь на незаконну анексію Росією Автономної республіки Крим», - йдеться в повідомленні канадського МЗС.

Під дію канадських санкцій потрапили «Крымская первая страховая компания», «Крымская железная дорога», «Ленпромтранспроект» і «Дирекция по строительству железной дороги. Беркакит-Томмот-Якутск», а також гендиректор «Гранд Сервис Экспресс» Олександр Ганов і заступник гендиректора інфраструктурних проєктів компанії «Стройгазмонтаж» Леонід Риженькін.

Запроваджені обмежувальні заходи передбачають замороження активів і заборону на торговельні операції в Канаді.

Раніше санкції проти цих чотирьох компаній і двох фізосіб уже запровадили Європейський Союз, Швейцарія й Великобританія, нагадує агенція новин «Інтерфакс».

Керченський міст завдовжки 19 кілометрів веде від Таманського півострова Краснодарського краю до українського півострова Крим, анексованого Росією в березні 2014 року. Будівництво мосту почалося в лютому 2016 року, при цьому Москва не погоджувала з Києвом обмеження для суден, які заходять в акваторію Азовського моря в українські порти через Керченську протоку.

У травні 2018 року було офіційно відкрито автомобільний рух Керченським мостом, а в грудні 2019 року було відкрито залізничне сполучення через цей мостовий перехід.

У лютому 2018 року Київ направив в Постійну палату міжнародного третейського суду в Гаазі меморандум про порушення Росією Конвенції ООН з морського права, в якому поскаржився, зокрема, на зведення Керченського мосту, обмеження навігації в протоці і ту обставину, що міст фактично перекрив доступ великих суден в Азовське море.

 

Відео, 30.03.2021 10:37