Клієнта банку ошукали на 150 тисяч доларів США – поліція

21 ВЕРЕСНЯ 2017 12:27

У громадянина, який  поклав на депозит 150 тисяч доларів США, посадовці банку вкрали кошти шляхом їх привласнення, інформує TrueUA.

«Голова правління разом з в.о. начальника одного з управлінь фінустанови прорахували кожну деталь свого злочинного плану. Щоб заволодіти грошима клієнта все оформили документально. Де-юре, на ім’я громадянина відкритий депозитний рахунок, де факто, 150 тисяч доларів США були розподілені між посадовцями», – йдеться на сайті НПУ.

Також зазначається, що слідчі Головного управління столичної поліції за оперативного супроводження оперативників управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції та за процесуального керівництва прокуратури Києва довели причетність колишніх посадовців до привласнення коштів.

«На даний час екс-голові правління одного з банків повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Крім того, раніше, у липні цього року, про підозру було повідомлено і в.о.начальника управління фінустанови», – повідомили у прес-службі НПУ.

Колишнім банківським посадовцям загрожує покарання у вигляді ув’язнення строком від 7-ми до 12-ти років.

Події, 21.09.2017 12:27