Фото: Instagram Джанлуїджи Буффона

Легендарний італійський футболіст завершив кар'єру

Італійський голкіпер Джанлуїджі Буффон офіційно завершив професійну кар’єру у 45-річному віці. Впродовж кар’єри футболіст виступав за "Парму", "Ювентус" та ПСЖ.

Офіційну заяву футболіст опублікував у Instagram. Останнім клубом голкіпера була "Парма", куди він повернувся після 20 років перерви.

"Це все, друзі. Ви дали мені все. Я дав вам все. Ми зробили це разом", — написав Буффон.

Джанлуїджі — чемпіон світу зі збірною Італії, за яку провів 176 матчів. Також він десять разів вигравав Серію А з "Ювентусом", а ще шість Кубків Італії та сім Суперкубків. З ПСЖ — по одному разу лігу та Суперкубок. З "Пармою" — Кубок УЄФА у сезоні 1998/99. У Лізі чемпіонів на рахунку Буффона 124 матчі, у чемпіонаті Італії — 657.

Рекорди Буффона

Голкіпер є рекордсменом за кількістю ігор в чемпіонаті Італії, а також за кількістю хвилин в цьому турнірі без пропущених голів. Провів у сумі понад 1000 професійних матчів. 

Джанлуїджі став першим голкіпером, який був визнаний найкращим футболістом року в Італії. Ще рекордні 12 разів був визнаний найкращим воротарем року в Італії. У 2006 році був визнаний найкращим воротарем чемпіонату світу. У сезоні 2002/03 Буффон став першим воротарем, якого визнали найкращим футболістом року в клубному європейському сезоні.

Нагадаємо, на Закарпатті викрито злочинну групу, яка обікрала відомого українського футболіста на 500 тисяч доларів США. Під час проведення обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено викрадене майно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Спорт, 02.08.2023 18:59