Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Майже половина українців вважає, що ситуація в економіці погіршилася за президентства Зеленського, — опитування

Близько половини громадян України вважають, що економічна ситуація в країні погіршилася за період президентства Володимира Зеленського. Більшість людей вважають винною владу, яка припустилася помилок.

Про це повідомляє Київський міжнародний інститут соціології, посилаючись на дані свого опитування, яке пройшло з 16 по 22 травня методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Соціологи опитали 1 002 респондентів у віці 18 років і старше, які мешкають у всіх областях України.

Зазначається, що 16,5% респондентів пов’язують проблеми в економіці країни насамперед із повномасштабним вторгненням, а 23% — із помилковими діями влади. Також 9% опитаних вважають, що на економічну ситуацію в країни мали вплив обидва фактори.

Опитування стосовно економічної ситуації в країні

Інфографіка: КМІС

"Після повномасштабного вторгнення ми фіксували парадоксальну ситуацію, коли об’єктивно ситуація в економіці стала однозначно гіршою, але громадськість краще її оцінювала, ніж до вторгнення", — йдеться у повідомленні КМІС.

В Інституті додали, що за умов війни, крім формальної статистичної похибки, яка складає 3,4%, додається певне систематичне відхилення, однак соціологи вважають, що отримані результати все одно зберігають високу репрезентативність та дозволяють цілком надійно аналізувати настрої у суспільстві.

Нагадаємо, у травні КМІС оприлюднив дані опитування, в якому в українських біженців запитали, чи влаштовують їх умови проживання у країнах ЄвропиПереважна більшість опитаних задоволені своїми умовами проживання, тоді як близько чверті респондентів відповіли негативно на це питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 05.06.2024 04:39