Можливості камери Apple iPhone 15 Pro Max: огляд у деталях

11 ЖОВТНЯ 2024 10:22

На момент виходу на ринок камера флагмана iPhone 15 мала одні з найсучасніших та найпередовіших функцій. Це висока роздільна здатність, широкий динамічний діапазон, швидкий автофокус тощо. Крім того, присутні безліч режимів для фото та відео. Все це дає величезний потенціал для втілення своїх ідей. Ми впевнені, що вам вже цікаво, тому зануримось у світ якісних фото та відео глибше. А придбати Apple iPhone 15 Pro Max за вигідною ціною можете в цьому магазині: https://storeinua.com/ru/categories/iphone-15-pro-max/

П’ятикратний оптичний zoom

Вперше в цій моделі смартфона від Apple застосований 5-кратний оптичний зум. Фокусна відстань складає 120 мм, а це вже значне покращення в порівнянні з 3-кратним максимумом у попередній моделі. Також збільшили розмір сенсора камери на чверть, це також суттєво змінило якість зображення, особливо при зніманні на зумі.

Всі ці покращення не вплинули на розміри камери. Інженери використали технологію тетрапризми, яка здатна відбивати світлові промені 4 рази між матрицею та лінзою. У результаті вдається збільшувати фокусну відстань без коригування розмірів модуля камери. Звісно, що фотографи таку опцію точно оцінять.

Ще одна можливість — це встановлення необхідної фокусної відстані, після цього одразу ж можете починати знімання без потреби перемикати цей параметр. Чим менше виберете значення, тим ширший кут огляду камери матимете. Крім того, подібна опція допоможе уникнути потреби перемикати об’єктиви.

Допоміжне вікно при максимальному зумі

Цифровий зум моделі вражає, але з таким значним наближенням буває складно утримати об’єкт знімання в полі зору. Допоможе в цьому додаткове вікно з мініатюрою попереднього огляду. Як тільки почнете зумувати понад 8x, у лівому нижньому кутку побачите додатковий екран. На ньому показана область, яка потрапила в об’єктив. Все, що потрібно для отримання якісного знімка, — це тримати бажаний предмет у жовтій рамці. У такому разі він точно буде різким. Подібний допоміжний інструмент дійсно дуже продуманий та комфортний. Завдяки йому матимете відмінні знімки будь-яких об’єктів.

Вдосконалений нічний режим

У моделі iPhone 15 Pro Max використовується процесор A17 Bionic. Саме завдяки йому вдається робити якісні фото в умовах поганої освітленості. Буде достатньо навіть 5 люкс. Варто зазначити, що шуми практично відсутні, а деталізація — на висоті.

Покращень зазнала й технологія Smart HDR 5, вона стала ще розумнішою. Це проявляється в точнішому розпізнаванні контрастних сцен в умовах складного світла. У результаті відтінки виходять природнішими.

Знімання відео з просторовим звуком

Для таких відео використовуються 2 камери: основна ширококутна та ультраширока. Далі в роботу вступає LiDAR-сканер, який аналізує глибину та дозволяє злагоджено поєднувати картинку з обох об’єктивів. У результаті отримуєте тривимірне відео. При перегляді його у VR-окулярах ви буквально поринатимете в новий світ, у середину сцени. Гостроти відчуттів додає просторовий звук.

Широкі налаштування кольору відео

Якщо ваша діяльність пов’язана зі зніманням відео, то в iPhone 15 Pro Max отримаєте ще більше можливостей, а саме:

  • підтримка кодування Log. Це дозволяє записувати відео, що мають розширений динамічний діапазон і плавні градації кольору. При постобробці це дає надзвичайно широкі можливості в налаштуванні яскравості, контрасту, відтінків. Це відбувається практично як у професійному кінематографі;
  • підтримка колірного стандарту ACER. Це забезпечує сумісність кольорів смартфона з професійними камерами та програмами.

Однак не варто думати, що iPhone 15 Pro Max призначений виключно для професіоналів фото- та відеознімання. Такий смартфон допоможе аматорам по-новому розкритися. Доволі широкі можливості пристрою роблять його дуже універсальним у використанні та дійсно одним із найкращих, якщо вам особливо важливі якісні фото та відео за будь-яких умов та обставин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 11.10.2024 10:22