На дорогах знову запрацювали камери фіксації порушень ПДР

16 ТРАВНЯ 2022 13:14

З 16 травня на українських дорогах запрацювали камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Штрафи за порушення ПДР громадяни можуть отримувати онлайн протягом двох місяців.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький в ефірі інформаційного телемарафону, пише TrueUA.

"Для цього є період у два місяці, коли може бути винесена постанова. Зрозуміло, що зараз потрібно буде набирати обертів, в тому числі щодо обробки даних, тому це може бути трошечки пізніше. А так від сьогодні вже буде надходити інформація про правопорушення", – сказав Білошицький.

Відомо, що з 24 квітня патрульна поліція повернулася до посиленого контролю за дотриманням правил дорожнього руху, оскільки зросла кількість випадків ДТП з потерпілими та загиблими, пов'язаних зі зневагою ПДР. Камери контролю швидкості продовжували працювати й у воєнний час, але терміни винесення постанови могли бути продовжені до 60 діб, і деякі правопорушення могли бути опрацьовані пізніше.

Суспільство, 16.05.2022 13:14