Неймовірні місця для зимового відпочинку в Карпатах

28 ГРУДНЯ 2021 09:12

Про красу зимових Карпат розповісти словами неможливо. Оповиті легендами і таємницями гори здаються казковими велетнями на тлі синіх гірських небес. А ти зачаровано дивишся на ці засніжені краєвиди і відчуваєш себе дитиною, що чекає на диво напередодні різдвяних свят. До того ж, провести зимові свята у Карпатах - унікальна можливість відчути автентичну атмосферу Різдва.

Сьогодні ми розкажемо про 4 найкращі місця, аби провести незабутній та нестандартний зимовий відпочинок в Карпатах.

Буковель та лижні курорти

Класично зимовий відпочинок в горах вважається часом лижників та сноубордистів. Карпатські гірські схили ідеальні для лижного катання. Цьому сприяють чудові кліматичні умови, часті та рясні снігопади, гарна товщина та стійкість снігового покриву. Туристи можуть підкорювати гірські вершини не тільки на лижах та сноубордах, але й на санках та надувних гумових кругах - сноутюбах (ватрушках).

Місць, де покататися на лижах у Карпатах, досить багато. В Карпати на зимовий відпочинок запрошують численні гірськолижні курорти. Найвідоміші з них - Буковель, Драгобрат, Ясиня, Пилипець, Подобовець, Плай, Мигове, Славське, Ворохта, Вишків, Розлуч, та ін. Траси різного рівня складності - від найпростіших для дітей та початківців лижників, до найскладніших для спортсменів. Відпочинок у Карпатах взимку також не обходиться без позатрасового катання - фрірайду. Захоплюючі подих спуски по незайманому снігу, стрибки з трампліну - розвага для найсміливіших. На деяких курортах гірськолижний відпочинок у Карпатах триває до 5-6 місяців на рік. Пункти прокату лижного спорядження знаходяться біля підйомників та на гірськолижних базах. Лижникам-початківцям доцільно скористатися послугами досвідчених інструкторів, які допоможуть освоїти ази лижного катання та пояснять правила поведінки на схилах.

Микуличин та автентична атмосфера карпатських гір

Тих, хто не любить активний відпочинок, зимові Карпати теж раді. Суміш повітря просякнутого запахом хвої, краєвидів та місцевого колориту - все це вирізняє гори на фоні сірих міст, що тонуть в трафіку та бетоні.

Найкраще зануритися в атмосферу та спосіб життя жителів гір можна в котеджах Mayak Chalet Resort. Котеджі - це відпочинок для родини, під час якого можна насолодитись сауною, чанами та відвідати туристичні перлини Карпат під час екскурсій. Адміністратор Mayak Chalet Resort має 20 річний стаж в сфері туризму, тож без гіда і порадника Виточно не залишитесь!

Микуличин приваблює своїм розташуванням: куди б ви не хотіли дістатися, звідси це буде зробити найзручніше! Скажімо, до Верховини чи західніше – до Рахова й далі до Мукачева ведуть прямі дороги. До Яремче з його сувенірними ринками, водоспадами та еко-стежками — 12 км (від центру до центру), до водоспаду Гук, що на межі Татарова й Микуличина й поготів – 5 км: до урочища Женець проїхати можна автобусом, далі ще стільки ж – пішки у лісовому затінку. Автобуси, до речі, ходять часто, оскільки через Микуличин проходять нитки маршрутів транспортного сполучення різних куточків Карпат.

Екстремальний  відпочинок

Розповідати про снігоходи, сноубординг та зимовий пейнтбол потреби немає. А от екзотичні зіплайн із зорбінгом, мабуть, потребують роз’яснення. Із складного тут тільки назви. Зіплайн – це катання на крутих поворотах та спусках по підвісній канатній дорозі, що кріпиться тросами до дерев. Протяжність цієї еір-траси становить близько півкілометра, висота – близько 15 метрів!

Зорбінг – це катання всередині величезної пластикової кулі по засніжених схилах. Пружні підстрибування, перекидання та висока швидкість роблять цю розвагу надзвичайно адреналіновою та веселою. Куля-зорб складається з двох сфер, з’єднаних між собою повітряними подушками, що забезпечують м’яку амортизацію під час спуску. І це далеко не всі екстремальні веселощі, які може запропонувати зимовий Буковель.

До речі, дістатися до найбільшого зимового курорту країни від готельного комплексу «Коруна» дуже просто. Відстань тут усього 15 кілометрів. І навіть приїхавши на відпочинок без автомобіля, ви можете без проблем доїхати до Буковеля на одному з численних маршрутних таксі чи автобусів.

Яблуниця і зимова казка

Відпочинок в Яблуниці приваблює красивою природою, чарівними панорамами гір, можливістю цікаво та активно провести час. З усіх сторін село оточене гірськими вершинами. Яблуниця має і такий безсумнівний плюс, як близьке розташування до Буковелі. До відкриття гірськолижного курорту Буковель Яблуниця користувалася чималим попитом у любителів покататися на лижах. На гірських схилах поблизу села є кілька лижних трас протяжністю від 200 до 900 м з бугельними витягами. У даний час багато лижників зупиняються на час відпочинку в Яблуниці, а кататися на лижах їздять на Буковель. Вибір очевидний - навіщо переплачувати? Ціни на проживання в Яблуниці набагато нижче цін на оренду нерухомості в Буковелі.

Хорошим варіантом для бажаючих зупинитися в Яблуниці стане готель Mayak Apartments. Примітно, що окрім звичних для готелів послуг, у Mayak Apartments доступні всі види зимового відпочинку: оренда лижного спорядження, верхова їзда, екскурсії, чан-джакузі та місцева кухня. З готелю відкриваються унікальні краєвиди: панорама Петросу та Говерли, Свидовецький масив.  

Суспільство, 28.12.2021 09:12