Німеччина слідом за США передасть Україні Patriot

05 СІЧНЯ 2023 22:46

Німеччина приєднається до США у постачанні Україні комплексів Patriot. Обидві країни планують тренувати українських військових на відповідних системах.

Про це повідомили у Білому домі за підсумками телефонної розмови президента США Джо Байдена із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, пише TrueUA.

Під час розмови лідери держав обмінялися думками щодо "агресивної війни, яку Росія веде проти України", та підтвердили свою підтримку суверенітету та незалежності України, а також "непохитну солідарність з Україною та українським народом перед обличчям агресії Росії".

"Президент Байден і канцлер Шольц висловили спільну рішучість продовжувати надавати необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно. Для цього США мають намір поставити Україні БМП М2 Bradley, а Німеччина – БМП Marder", – розповіли у Білому домі.

Підписуйтесь на наш Telegram

Також Байден і Шольц підтвердили свій намір і надалі підтримувати нагальну потребу України щодо засобів протиповітряної оборони.

Що відомо про Patriot 

Patriot це мобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) та система протиракетної оборони, яка дозволяє збивати ракети до того, як вони вразять ціль. Батареї Patriot також здатні завдавати ударів по повітряних цілях, наприклад, по літаках. Назва комплексу Patriot розшифровується як Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (Радар стеження з фазованими гратами для перехоплення мети).

Patriot складається з ракети, пускової установки, радіолокаційної установки, станції управління, блоку електрогенератора та щогли високочастотної антени. У цьому радіолокаційні системи Patriot дозволяють ефективніше визначати, хто "друг", хто "ворог". Сама ЗРК переміщається вантажівками. У документах НАТО йдеться про те, що Patriot здатна обороняти від ударів балістичних ракет район радіусом від 15 до 20 кілометрів.

Читайте нас у Facebook

Нагадаємо, 21 грудня, під час візиту президента України Володимира Зеленського до США, Білий дім оголосив, що надасть Україні потужний пакет військової допомоги на 1,85 мільярда доларів. Відомо, що в цю суму входить одна батарея Patriot, яка містить чотири пускові установки та все необхідне обладнання до них. У Пентагоні заявили, що українські військові вчитимуться керувати Patriot декілька місяців.

Війна, 05.01.2023 22:46