Парад і заворушення на Єлисейських полях

15 ЛИПНЯ 2019 11:06

День почався з традиційного дефіле по Єлисейських полях парадних розрахунків і військової техніки, в якому на цей раз крім французів взяли участь військові з дев'яти країн Євросоюзу, які беруть участь в європейській оборонній ініціативі, повідомляє Euro News.

За парадом крім президента Еммануеля Макрона спостерігала канцлер ФРН Ангела Меркель, яка залишилася задоволена наданою їй честю:

«Я розглядаю цей парад як важливий жест в напрямку європейської оборонної політики. І, звичайно, для нас велика честь те, що німці брали в ньому участь. На мою думку, це свідчить про посилення європейської кооперації».

У другій половині дня на головний проспект французької столиці вийшли сотні протестувальників з руху «жовтих жилетів», хоча на цей раз вони і не наділи цей символ соціального невдоволення.

Демонстрація досить швидко переросла в зіткнення з поліцією. Особливо після того як частина протестуючих спробувала спорудити барикади уздовж Єлисейських полів. проти протестуючих був застосований сльозогінний газ.

Поліція затримала, за офіційними даними, 175 осіб. Їм пред'явлені звинувачення в організації неоголошеної маніфестації, застосуванні насильства відносно представника влади, а також у псуванні громадського майна і носінні забороненої зброї.

Світ, 15.07.2019 11:06