Пенсія в обмін на «долари»: 90-річний дідусь став жертвою

09 ЛЮТОГО 2019 12:16

Поліція затримала шахрая, який обміняв пенсію дідуся на сувенірні «долари». Старенького жителя міста Кагарлик так «задурив» незнайомець, що після того пенсіонер, сам того не розуміючи, прийшов до поліції із заявою про те, що невідомий чоловік залишив у нього гроші.

На сайті Нацполіції зазначається, що поліція відновила події того дня. 90-річний житель міста Кагарлик серед білого дня в одному з банкоматів отримав пенсію у розмірі 4 тисячі гривень. Зайшов до магазину придбати продукти, де його помітили шахраї-гастролери.

Один з них відвів дідуся за ріг будинку, пояснюючи, що ніби той загубив гроші. Лиходій виманив всю пенсію дідуся, а натомість залишив йому валюту – сувенірні долари. У подальшому працівники Кагарлицького відділення поліції вилучили їх у якості речових доказів.

Працівники поліції одразу розпочали проводити низку необхідних оперативно-розшукових  заході щодо встановлення та затримання осіб, причетних до скоєння даного злочину. Але дідусеві нінащо жити і тут до проблеми літнього жителя Кагарлика не залишилась байдужою мерія міста – вони винайшли можливість допомогти йому продуктами.

Працівники поліції затримали зловмисників майже через дві доби. Ними виявилися троє чоловіків, двоє з міста Дніпро та житель Черкащини.  Вони пересувались на автомобілі дорогами столичної області і легковажно розраховували, що їх навіть ніхто не буде розшукувати.

Наразі працівники поліції довели причетність до скоєного шахрайства одного з них. Це 58-річний житель Дніпра, який вже був засуджений за скоєння аналогічного злочину. Зловмисника опізнав ошуканий дідусь.

Події, 09.02.2019 12:16