Подробиці по «Титану»: Самопочуття людей погіршується, постраждали 40 прикордонників

07 ВЕРЕСНЯ 2018 14:00

Надзвичайна ситуація, що сталася через викиди на заводі «Титан» на окупованій території Криму постійно відслідковується всіма контролюючими органами та керівництвом Херсонської області.

Як відмітив Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, до вчорашнього дня в Херсонській області не було зафіксовано жодного випадку погіршення здоров'я у зв'язку з надзвичайною ситуацією. Крім того, 2 дні працювала бригада лікарів, оглянули вони більше 800 чоловік. У 16 дітей були схожі симптоми, але діагноз не підтвердився. Причин для паніки в Херсонській області немає.

В той же час помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що близько 40 прикордонників Херсонського загону, які несуть службу на адмінмежі з Кримом поскаржились на погане самопочуття, зокрема головний біль, першіння у роті, почервоніння шкіри. Також з його слів, п’ятеро з цих прикордонників будуть направлені на додаткове медичне обстеження.

На Херсонщину Держприкордонслужба додатково направила необхідний медичний персонал для обстеження і надання необхідної допомоги прикордонникам. Крім того, військовослужбовців забезпечили індивідуальними засобами захисту дихальних шляхів.

Нагадаємо, 6 вересня на адмінмежі з Кримом для запобігання негативних наслідків, пов'язаних із забрудненням повітря, тимчасово припинено роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Каланчак» та «Чаплинка».

На цих КПВВ прикордонники продовжують нести службу, проте пропуск громадян та транспортних засобів здійснюватиметься лише в екстрених випадках та в разі крайньої необхідності. Громадяни України з окупованого півострову, які рятуватимуться від стихійного лиха на материковій Україні будуть оформлятися в спрощеному порядку.

Перетнути адмінмежу можна тільки в КПВВ «Чонгар».

На даний час ситуація принципово не змінилася. Однак, як відомо на даний момент, російські окупанти з незрозумілих причин обмежують пропуск автівок на адмінмежі. Зокрема, вони ускладнюють рух автомобілям з материкової частини України. Безперешкодно пропускаються лише пішоходи.

Як повідомили в Міноборони, до суттєвого погіршення екологічної обстановки на всій півночі окупованого Криму причетні військові Збройних сил Росії, які у ході тренування і проведення стрільб пошкодили відстійники відходів хімічного виробництва

Водночас, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб просить громадян утриматися від поїздок в Крим.

Події, 07.09.2018 14:00