Фото ілюстративне. Джерело: umoloda

Повітряні сили повідомили деталі нічної атаки на Дніпропетровщину та Запорізьку область

У ніч на понеділок, 11 вересня, в Україні працювала протиповітряна оборона. В напрямку Дніпропетровської та Запорізької областей летіли "шахеди" — попередньо з Єйська (Краснодарський край).

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ворог запустив дев'ять ударних БпЛА, потім ще цифра виросла. Найближчим часом подамо офіційну інформацію", — сказав він.

Станом на ранок відомо про близько 12 ударних БпЛА, які знищила українська протиповітряна оборона. Окупанти також атакували Сумську область.

"Таким чином, можна говорити, що буде більше ця цифра – близько 13-14 безпілотників знищили. Крім того, противник атакував сьогодні протирадіолокаційними ракетами. Це ракети, які запускають із тактичної авіації Су-24 і Су-35. А також — керованими авіаційними ракетами Х-59. Більшість не досягнула своїх цілей. Є ще інформація про один збитий безпілотник невстановленого типу", — розповів Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що, за офіційною інформацією Повітряних сил, уночі 11 вересня російські терористи випустили по Україні 12 дронів-камікадзе Shahed-136/131. Протиповітряна оборона стовідсотково відпрацювала по цілях.

Окупанти запустили дрони в напрямку Запорізької та Дніпропетровської областей. Пуски здійснили з південно-східного напрямку (російські Єйськ, Приморсько-Ахтарськ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 10:46