Фото: ілюстративне Джерело: ДПСУ

Нічна атака дронів на Україну: скільки безпілотників "приземлила" ППО

Вночі 11 вересня російські терористи випустили по Україні 12 дронів-камікадзе Shahed-136/131. Протиповітряна оборона стовідсотково відпрацювала по цілях.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Зазначається, що окупанти запустили 12 безпілотників Shahed-136/131 у напрямку Запорізької та Дніпропетровської областей. Пуски були здійснені з південно-східного напрямку (російські Єйськ, Приморсько-Ахтарськ).

"В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 12 Shahed-136/131 у межах Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей, а також один БпЛА невстановленого типу", — йдеться у повідомленні.

До відбиття удару було залучено зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи.

Крім того, ворог застосував тактичну авіацію на Дніпропетровщині, випустивши із літаків Су-34/Су-35 протирадіолокаційні ракети Х-31П та керовані авіаційні ракети Х-59. 

"Попередньо без втрат. Інформація уточнюється", — наголосили військові.

Нагадаємо, вночі 11 вересня у Кривому Розі близько четвертої ранку під час повітряної тривоги пролунали декілька вибухів. Моніторингові канали повідомляли, що окупанти здійснили пуски з РСЗВ "Торнадо-С". Крім того, вибухи у Кривому Розі лунали і вранці 11 вересня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 10:09