Фото: соцмережа X Джейка Саллівана

Представник Білого дому заявив, що Росія вже програла війну проти України

Радник президента США Джейк Салліван переконаний, що Російська Федерація вже програла війну проти України, адже Кремль не зумів виконати свої плани на повномасштабне вторгнення.

Про це радник Джо Байдена з питань національної безпеки заявив під час брифінгу з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

"Ми вважаємо, що Росія вже програла у цій війні. Що мала намір зробити Росія? Стерти Україну з карти. Стерти з історії саму ідею бути українцем. Це вже не вдалося", — сказав він.

За словами Саллівана, атака Москви на Київ провалилася, держава-агресор не змогла повалити демократично обрану українську владу і зламати дух народу України. У підсумку плани, які диктатор Володимир Путін поставив за мету на початку війни, "не були та ніколи не будуть виконані".

"Але цього недостатньо. Зрештою, нам потрібно досягти ситуації, за якої Україна більше не страждатиме від загрози та натиску російської армії, коли вона зможе не тільки бути вільною та незалежною, але також у безпеці. Це те, над чим ми будемо працювати", — резюмував Джейк Салліван.

Нагадаємо, у середу, 20 березня, радник президента США Джейк Салліван приїхав до Києва з неоголошеним візитом. Він запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

Раніше з’явилася інформація, що в Палаті представників Сполучених Штатів Америки демократи готують спробу обійти спікера-республіканця Майка Джонсона, щоби домогтися якомога швидшого ухвалення допомоги Україні.

Також 13 березня президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за рішення про виділення пакета військової допомоги для нашої країни на 300 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2024 22:10