Фото: росЗМІ

Стала відома причина смерті дівчинки з окупованої Луганщини, яка перебувала на "оздоровленні" в РФ

Минулого тижня у Саратовській області Росії госпіталізували понад 100 школярів з тимчасово окупованої Луганської області, одна 12-річна дитина померла. Всі діти перебували на території країни-агресорки з метою так званого "оздоровлення".

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За словами посадовця, у значної частини дітей було діагностовані ГРВІ або грип А. Водночас причиною масової захворюваності дітей є російська вакцина. 

"Наразі стало відомо, що значна частина дітей, в яких було діагностовано симптоми ГРВІ та грипу А, а це 96 осіб зі 125, раніше була щеплена російською вакциною "Совигрипп". Зокрема, і 12-річна жителька Молодогвардійська. Її вакцинували в жовтні", — розповів Лисогор.

Крім того, за декілька днів до подорожі загиблій дівчинці з Луганщини зробили щеплення від дифтерії та правця.

"За інформацією з відкритих джерел, поствакцинальні ускладнення після такого щеплення вакциною російського зразка спостерігаються у період з п’ятого до п’ятнадцятого дня при порушенні процедури виробництва, зберігання, контролю якості та безпосередньо вакцинації. Про ефективність цих вакцин, якість партій та умови зберігання висновки можна зробити вже зараз. Невтішні", — додав начальник Луганської ОВА.

Лисогор зазначив, що наразі значна частина дітей все ще перебуває під доглядом лікарів на території РФ і навряд чи встигне потрапити додому до Нового року.

Нагадаємо, 22 грудня повідомлялося, що у 10 регіонах України зафіксовано циркуляцію вірусів грипу. Внаслідок ускладнень від хвороби померли двоє людей. З січня 2024 року медики прогнозують збільшення випадків захворюваності. Наразі переважає захворюваність на COVID-19, однак з січня 2024 року медики прогнозують збільшення випадків захворюваності на грип.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 12:20