Фото: Flickr

На окупованій Луганщині "за Путіна" голосуватимуть три тижні: подробиці

На президентських виборах Російської Федерації у тимчасово окупованій Луганській області голосуватимуть три тижні. Таким способом загарбники планують зібрати більше голосів за главу Кремля Володимира Путіна.

Про це у Telegram повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

"Треба більше голосів за Путіна — так вирішили в їхній ЦВК. Дострокове голосування триватиме з 25 лютого до 14 березня. До речі, протягом 15-17 березня можна ще віддати голос за Путіна дистанційно, взявши участь в електронному волевиявленні", — написав чиновник.

За словами Лисогора, у містах і селах окупованої Луганщини, де півтора року відсутній інтернет, це буде зробити важко, але "люди впораються, якщо їм накажуть".

Чиновник наголосив, що до рекомендованого переліку документів для голосування, розміщеному на сайті ЦВК РФ, додано і паспорт громадянина СРСР зразка 1974 року.

"В іншому випадку прийдуть до них додому, бо дозволена форма поквартирного обходу для голосування. А ще розширено перелік документів для участі у виборах. Зокрема, можна віддати голос, не маючи паспорта РФ. Необхідно пред’явити документ, що його заміняє", — додав голова ОВА.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники почали завозити агітаторів на тимчасово окуповані території України. Таким чином вони готуються до березневих виборів президента в Росії.

Вибори президента Росії

Кремль, ймовірно, стурбований тим, що невдачі російської армії на фронті в Україні негативно вплинуть на результати президентських виборів РФ у 2024 році. За словами аналітиків, російська влада почала вживати заходи для того, щоб фактична підтримка диктатора Володимира Путіна на виборах не спиралася на успіхи Росії на полі бою. Відтак, російські посадовці хочуть посилити цензурування в країні. 

Також Кремль підібрав "конкурентів" для диктатора Володимира Путіна на виборах 2024 року. Одним із головних критеріїв відбору став вік. У політичному блоці адміністрації президента (АП) РФ, яким керує Сергій Кирієнко, визначилися зі "спаринг-партнерами", які "конкуруватимуть" із Володимиром Путіним на президентських виборах 2024 року. За словами двох джерел ЗМІ, близьких до Кремля, одним із головних критеріїв їхнього відбору став вік. Серед зареєстрованих кандидатів не повинно бути політиків молодше 50 років.

Нагадаємо, у президентських виборах братимуть участь представники трьох партій: КПРФ, ЛДПР та "Нових людей". Кандидатом від КПРФ Кремль бачить Геннадія Зюганова, від ЛДПР — Леоніда Слуцького, від "Нових людей" — Олексія Нечаєва. Проте з останнім кандидатом план поки що не погоджений. Замість себе Нечаєв пропонує віце-спікера Держдуми Владислава Даванкова, але Кремль бентежить його вік — Даванкову 39 років.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав не визнавати результатів майбутніх виборів президента Російської Федерації. Український лідер в інтерв'ю виданню Associated Press поставив під сумнів демократичність голосування в Росії, яке заплановане на березень 2024 року. За його словами, він "дуже хотів би, щоб західний світ сам розумів", що підсумки виборів у РФ будуть нелегітимними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 18:33