Джон Кірбі. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі висміяли майбутні "вибори Путіна" в Росії

Після нещодавньої заяви диктатора Володимира Путіна про намір вп'яте переобиратися в президенти на Росію чекають найгірші виборчі перегони.

Таку заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі, пише прес-служба Білого дому.

Кірбі прокоментував намір російського диктатора Путіна йти на переобрання. Він наголосив, що це будуть найгірші виборчі перегони в Російській Федерації.

"Це все, що я можу сказати з цього приводу", — резюмував Кірбі.

Вибори президента Росії

Кремль, ймовірно, стурбований тим, що невдачі російської армії на фронті в Україні негативно вплинуть на результати президентських виборів РФ у 2024 році. За словами аналітиків, російська влада почала вживати заходи для того, щоб фактична підтримка диктатора Володимира Путіна на виборах не спиралася на успіхи Росії на полі бою. Відтак, російські посадовці хочуть посилити цензурування в країні. 

Також Кремль підібрав "конкурентів" для диктатора Володимира Путіна на виборах 2024 року. Одним із головних критеріїв відбору став вік. У політичному блоці адміністрації президента (АП) РФ, яким керує Сергій Кирієнко, визначилися зі "спаринг-партнерами", які "конкуруватимуть" із Володимиром Путіним на президентських виборах 2024 року. За словами двох джерел ЗМІ, близьких до Кремля, одним із головних критеріїв їхнього відбору став вік. Серед зареєстрованих кандидатів не повинно бути політиків молодше 50 років.

Нагадаємо, у президентських виборах братимуть участь представники трьох партій: КПРФ, ЛДПР та "Нових людей". Кандидатом від КПРФ Кремль бачить Геннадія Зюганова, від ЛДПР — Леоніда Слуцького, від "Нових людей" — Олексія Нечаєва. Проте з останнім кандидатом план поки що не погоджений. Замість себе Нечаєв пропонує віце-спікера Держдуми Владислава Даванкова, але Кремль бентежить його вік — Даванкову 39 років.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав не визнавати результатів майбутніх виборів президента Російської Федерації. Український лідер в інтерв'ю виданню Associated Press поставив під сумнів демократичність голосування в Росії, яке заплановане на березень 2024 року. За його словами, він "дуже хотів би, щоб західний світ сам розумів", що підсумки виборів у РФ будуть нелегітимними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.12.2023 09:41