Фото: Instagram Дмитра Кулеби

Як перемога Путіна в Україні позначиться на світовому порядку: Кулеба зробив невтішний прогноз

Перемога Російської Федерації у війні з Україною підштовхне інших диктаторів влаштовувати нові конфлікти та руйнувати демократії. Цивілізований світ заплатить дуже високу ціну за свою пасивну позицію щодо Києва.

Таку заяву на своїй сторінці в Instagram зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Посадовець переконаний, якщо дозволити російському диктатору Володимиру Путіну досягнути своїх цілей в Україні, це обов'язково мотивує інших диктаторів та авторитарних правителів світу нападати на сусідні держави.

Кулеба наголосив, що ціна перемог диктаторів "була б набагато вищою для США, ніж сьогоднішня підтримка України". Міністр також зауважив, що підтримка України з боку США не є благодійністю, а інвестицією в глобальну безпеку та процвітання американського народу.

"Варто нагадати, що Україна є однією з дуже небагатьох країн в історії, які ніколи не закликали США відправляти американських військових на свою землю. Саме Україна платить найвищу ціну — ціну життів своїх людей. Усе, що ми просимо в інших країн, — і США очолюють цю коаліцію, — дати нам необхідні засоби. А ми вже виконаємо решту завдання самі, борючись і захищаючи наші з вами спільні інтереси", — додав Кулеба.

Раніше Дмитро Кулеба заявив, що Україна вже готує бригади українських воїнів до нових наступальних та оборонних операцій на фронті. За його словами, потужна збройна відсіч українських захисників знижує можливості Кремля для перегрупування. Водночас будь-яку паузу з боку Збройних сил України ворог використає на свою користь і отримає шанс підготуватися до нових активних військових кампаній.

Раніше The Wall Street Journal повідомляв, що Україна змушена перейти до оборони на тлі просування армії країни-агресорки. Відтак, наступний український контрнаступ може відбутися тільки навесні 2025 року. Крім того, наголошується, що в перші тижні російського вторгнення лунали попередження, що війна буде тривалою, але неймовірний успіх ЗСУ восени 2022 року подарував марну надію на швидку перемогу. 

Додамо, командувач Центру військової розвідки Естонії Антс Ківісельг заявив, що війська країни-агресорки почали перегрупування своїх сил на фронті. Окупанти можуть почати ще більш інтенсивні наступи на позиції Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.12.2023 06:27