Обшуки в учасників злочинного угруповання. Джерело: Міноборони

Привласнили майже 1,5 млрд грн на закупівлі боєприпасів: учасникам злочинного угруповання оголосили підозру

Служба безпеки України та Нацполіція за сприяння Міноборони оголосили підозри учасникам злочинної організації, яка заволоділа майже 1,5 мільярда гривень Міноборони для закупівлі боєприпасів для Збройних сил України. Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Міністерство оборони продовжує безкомпромісну боротьбу з тими, хто розкрадає гроші на закупівлях зброї. У нас немає місця для корупціонерів. Ведемо боротьбу не лише проти російських окупантів, а й внутрішніх зрадників. Це зміни, про які ми попереджали, і ця робота триватиме", — наголосив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

У жовтні 2022 року фігуранти уклали з Міноборони контракт на постачання 100 тисяч мінометних пострілів іноземного виробництва. Жодні постачання не відбулися, попри зобов'язання розпочати їх у грудні 2022 року. Контракт передплатило Міністерство оборони на 97%.

Пʼятьом фігурантам провадження повідомлено про підозру за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою.

Серед підозрюваних — колишній посадовець Міноборони, затриманий під час спроби втечі з України на пункті перетину кордону. До суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу. Крім того, серед підозрюваних — нинішній керівник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони, очільник і комерційний директор компанії "Львівський арсенал", а також їхній спільник — представник іноземної комерційної структури. Питання щодо запобіжних заходів для них наразі вирішується.

"Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", — зазначили у прес-службі Міноборони.

Як повідомили в соцмережах, серед фігурантів — скандально відомий Олександр Лієв, який був керівником Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони. Також обшуки пройшли й у нинішнього керівника цього департаменту Тоомаса Накхура і в керівника "Львівського арсеналу" Юрія Збітнєва.

Джерело: Нацполіція України

Джерело: Нацполіція України

Нагадаємо, 19 січня стало відомо, що в Києві затримали полковника Збройних сил України та керівника львівської компанії. Посадовці розкрадали державні кошти, які були виділені для оборонних замовлень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 22:56