Фото: СБУ

На Житомирщині викрили фармкомпанію, яка продавала медикаменти російській армії

Служба безпеки викрила одне із фармацевтичних підприємств у Житомирській області на співпраці з рашистами. Співробітники задокументували спробу незаконного переправлення до Росії майже 300 кілограмів медикаментів.

Про це повідомляє Служби безпеки України.

Вказується, що після повномасштабного вторгнення зловмисники налагодили нелегальну схему постачання українських ліків до військових шпиталів РФ. Серед основних товарів були знеболювальні засоби, які ворог використовував на тимчасово окупованій території України для лікування поранених окупантів.

За результатами слідства, до організації цього бізнесу причетний директор одного з фармацевтичних підприємств регіону. До лютого 2022 року компанія експортувала свою продукцію до Росії. Після початку повномасштабного вторгнення і запровадження відповідних санкцій проти країни-агресора менеджмент українського підприємства розробив схему обходу введених обмежень. Для цього організатор нелегального бізнесу залучив низку підконтрольних комерційних структур на Близькому Сході та в ЄС.

Правоохоронці з'ясували, що спочатку злочинці направляли українські медикаменти на адреси цих закордонних фірм, а потім змінювали товарно-транспортні накладні та переправляли продукцію фактичним замовникам з РФ.

Під час обшуків у виробничих приміщеннях та офісах української фармкомпанії було виявлено:

  • контракт з фактичним російським покупцем медпрепаратів;
  • комп’ютери із доказами незаконної діяльності;
  • російські сертифікати відповідності на медикаменти.

"Наразі директору українського підприємства повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою", — повідомили у СБУ.

Слідчі Служби безпеки продовжують вести слідство для встановлення всіх обставин злочину. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, керівник Миколаївського міського управління Держпродспоживслужби організував схему поборів. Він вимагав з комерсантів гроші за пришвидшене оформлення ветеринарних документів для експорту сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 19:56