Прокуратура затримала групу «перевертнів в погонах»

27 ЖОВТНЯ 2018 11:07

Військова прокуратура затримала групу поліцейських під час отримання хабара у сумі 50 тис доларів США.

«Організатор злочинної групи «перевертнів в погонах», оперуповноважений відділу Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у м. Києві, капітан поліції вимагав від громадянина України передати йому грошові кошти в розмірі 50 тис доларів США», –йдеться на сайті ГПУ.

Зазначається, що за вказану суму зловмисник обіцяв не реєструвати щодо останнього додатковий епізод за ст. 306 КК України (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та не ініціювати питання про обрання відносно нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою, оскільки в даний час щодо цього громадянина слідчим відділом Подільського УП ГУ НП в м. Києві проводиться досудове розслідування за ст. 311 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

В ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій у подальшому встановлено, що він до своєї злочинної діяльності залучив ще двох офіцерів поліції - співробітників підрозділів ГУ НП в м. Києві, які входили до складу групи слідчих та мали повноваження на прийняття процесуальних рішень у кримінальному провадженні щодо зазначеного громадянина України.

«22.10.2018 двоє вищевказаних офіцерів поліції, діючи в інтересах організатора злочинного угруповання, одержали від посередника всю суму неправомірної вигоди в розмірі 50 тис доларів США. Після отримання вказаної суми обох учасників злочинної групи: капітана поліції – старшого слідчого слідчого відділу та лейтенанта – слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Подільського управління поліції ГУ НП у м. Києві затримано», – повідомляє ГПУ.

На даний час проводяться слідчі та процесуальні дії з метою встановлення місцезнаходження організатора злочинної групи та його затримання.

Події, 27.10.2018 11:07