Фото: Генштаб

Просування ЗСУ на лівому березі Дніпра: військові зробили різку заяву

Інформаційний ажіотаж шкодить просуванню Збройних сил України на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Військові закликають зберігати інформаційну тишу.

Про це в ефірі телемарафону заявила речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. Вона наголосила, що через розголос українські військові потрапляють під ворожий вогонь.

"Створення інформаційного ажіотажу в ЗМІ стосовно цього питання дуже суттєво шкодить нашим захисникам, які зараз перебувають під щільним вогнем ворога. Тому ще раз попрошу від імені командування дотримуватися інформаційної тиші й дочекатися офіційних повідомлень. Сьогодні ми працюємо контрбатарейно і бережемо життя своїх людей, тому що розуміємо: вихід на лівий берег — це потрапляння під вогневе ураження противника. Тут важливо не перешкоджати такими інформаційними повідомленнями", — наголосила Гуменюк.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що спецпризначенці Збройних сил України на семи катерах висадили десант на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Поблизу населеного пункту Козачі Лагері українські військові прорвали російську оборону та просунулися вглиб на 800 метрів.

Також в ОК "Південь" повідомляли, що українські військові мають успіхи на окремих ділянках південнного напрямку, де їм вдалося прорвати першу лінію оборони росіян. Але, за словами військових, триває лише перший етап наступальних операцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 13.08.2023 16:46