Фото: Офіс президента

"Путін має інший список цілей": Зеленський про пріорітети диктатора та чому РФ програє війну

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у російського диктатора Володимира Путіна змінилися пріоритети, які своєю чергою вказують на "очевидну слабкість" кремлівського лідера.

Відповідну заяву український гарант опублікував у Telegram за результатами зустрічі із президентом США Джо Байденом.

"Нині Путін має інший список цілей. Замість того, щоб диктувати умови Америці, Європі та всьому вільному світу, Путін змушений принижуватися, особисто розважаючи делегацію із Пхеньяна та намагаючись знайти прихильність Тегерана. Це демонструє його очевидну слабкість", — заявив президент.

За словами українського гаранта, якби Україна впала, половина Європи була би під загрозою потрапляння у сферу впливу Москви, адже путінський список країн на знищення був довгим ще зовсім недавно. Водночас президент наголосив, що українські солдати на фронті "тримаються бульдожою хваткою".

"Вони гризуть і душать російських окупантів, наскільки це можливо. Ніколи раніше російська диктатура не зустрічала такого сильного опору. І ніколи більше Росії не вдасться знищити жодну іншу націю", — написав він.

Крім того, Зеленський нагадав, що Україна платить найвищу ціну за захист свободи й глобальної безпеки.

"Щодня й щоночі Росія продовжує свій терор ракетами та іранськими безпілотниками. Але щодня наша єдність залишається сильною. Ви підтримуєте нас. І ми знаємо, що ми не впадемо. І ми бачимо, як наша свобода зберігає хватку бульдога. Ми впевнені, що іншим народам не доведеться відправляти свої армії на цю битву. Україна здатна завершити цю війну перемогою, яка стане нашою спільною перемогою. Сьогодні не імперія зла, а лише відсутність єдності здатна поставити свободу на коліна", — додав Зеленський.

Нагадаємо, 21 вересня у межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом США Джозефом Байденом. Лідери обговорили оборонну підтримку України й подальшу співпрацю на благо обох країн та всього світу.

Додамо, США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 325 мільйона доларів. У Білому домі зазначили, що він має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ й допоможе зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку. До пакета допомоги увійшла друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger. Повний перелік озброєння, яке передають Україні США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 09:17