Фото: Офіс президента України

"Ми досягли важливих результатів": Зеленський підбив підсумки зустрічі з Байденом

У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом США Джозефом Байденом. На початку зустрічі очільник української держави подякував американському лідеру за плідний діалог і потужну підтримку всіх українців.

Про це йдеться на сайті глави держави. 

Підтримка України

"Ми зустрічаємося вже втретє за рік. Дякую за запрошення. Наш регулярний діалог доводить, що наші країни є справжніми союзниками й стратегічними друзями. Ми дуже вдячні за життєво важливу допомогу з боку США для боротьби з російським терором. Сьогодні я у Вашингтоні, щоб зміцнити нашу коаліцію для захисту наших дітей, сімей, наших домівок, а також свободи й демократії у світі", — сказав Володимир Зеленський.

Президент України розповів Джозефу Байдену про свою продуктивну зустріч із конгресменами та сенаторами. Володимир Зеленський і Джозеф Байден обговорили оборонну підтримку України й подальшу співпрацю на благо обох країн та всього світу.

"Сьогодні ми досягли важливих результатів. Ми домовилися опрацювати низку стратегічних рішень, які дадуть нам змогу запобігти будь-якій новій агресії проти України й наших людей", — повідомив глава держави й додав, що це буде одним із результатів Спільної декларації G7 та двосторонніх безпекових домовленостей.

Крім того, за словами президента, було досягнуто нових домовленостей, які зміцнять обороноздатність України. 

Байден Зеленський

Фото: Офіс президента України

Допомога Україні від США

Володимир Зеленський подякував президентові США за оголошений новий потужний пакет допомоги Україні.

"Дуже потужний пакет. Є саме те, що потрібно нашим солдатам зараз", — констатував глава української держави.

Він висловив сподівання на подальшу підтримку з боку Сполучених Штатів у посиленні захисту українського неба, розширенні можливостей для експорту зерна, реалізації Формули миру та проведенні Глобального саміту миру.

"Дякую вам, вашій команді, Конгресу, а також журналістам за поширення інформації у суспільстві, світі, що ви ділитеся правдою про ці трагічні події, про цю агресію Росії. Дуже дякую, пане президенте, за цю теплу нашу з вами зустріч", — сказав глава Української держави, звертаючись до Джозефа Байдена.

Володимир Зеленський зазначив, що сьогоднішні перемовини були потужними й важливими. Команди обох лідерів продовжать роботу над якнайшвидшою реалізацією досягнутих сьогодні домовленостей.

Нагадаємо, США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 325 мільйона доларів. У Білому домі зазначили, що він має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ й допоможе зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку. До пакета допомоги увійшла друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger. Повний перелік озброєння, яке передають Україні США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 04:38