Фото: скріншот з відео

Офіційно: Зеленський вперше з початку повномасштабної війни прибув до Німеччини

У неділю, 14 травня, президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом в Німеччину. Це перша поїздка глави держави у ФРН з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Відповідне повідомлення з'явилось у Twitter українського президента.

"Вже в Берліні. Зброя. Потужний пакет. ППО. Реконструкція. Європа. НАТО. Безпека", — написав Володимир Зеленський.

Ціль візиту Німеччини

У Володимира Зеленського запланована зустріч з лідером ФРН Олафом Шольцом. Під час візиту у ФРН президент України мають вручити премію Карла Великого. Зеленський також проведе переговори з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

За даними ЗМІ, Зеленський 13 травня планував відвідати Німеччину, однак через "злив" інформації про поїздку у медіа його, ймовірно, скасували. Видання t-online із посиланням на "близькі до уряду України" джерела повідомляло, що у Києві "настільки роздратовані витоком інформації з Німеччини, що відповідальні за це особи, очевидно, розглядають можливість скасування візиту Зеленського". Співрозмовники видання наголошували, що українська сторона "глибоко розчарована" тим витоком "дуже чутливої інформації з питань безпеки". Була також ймовірність, що вона могла бути навмисно опублікована джерелами в Німеччині.

Нагадаємо, у неділю, 14 травня, в окремих районах Берліна поліція введе певні обмеження. Це може бути пов'язано із запланованим візитом президента України Володимира Зеленського.

Також повідомлялось, що уряд Німеччини сформував черговий пакет військової допомоги для підтримки України. Його сума складе 2,7 мільярда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2023 07:41