Фото: Вікіпедія

Німеччина анонсувала потужний пакет військової допомоги Україні: що туди увійде

Уряд Німеччини сформував черговий пакет військової допомоги для підтримки України. Його сума складе 2,7 мільярда.

Про це повідомляє видання Spiegel з посиланням на урядові джерела.

Зазначається, що це найбільший пакет допомоги від початку повномасштабного вторгнення Росії. Очікується, що його буде оголошено паралельно з врученням премії Карла Великого президенту України Володимиру Зеленському в неділю в Аахені.

Відтак, Україна отримає ще 20 бронетранспортерів Marder та 30 танків Leopard 1. Крім того, очікується поставка 18 колісних гаубиць, яку вже анонсували на кінець 2022 року.

Водночас, федеральний уряд планує поставити ще чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T-SLM, 12 пускових установок IRIS -T-SLS і сотні керованих ракет для цієї системи. До того ж запланована поставка до 200 розвідувальних безпілотників.

Також Німеччина має намір передати 100 захищених бойових машин, які в першу чергу будуть використовуватися для транспортування військ на фронт, і понад 100 машин логістичної підтримки.

Нагадаємо, 5 травня повідомлялося, що Данія спільно з Німеччиною нададуть Україні 80 танків Leopard 1. Вони будуть готові для використання уже у червні.

Додамо, 30 квітня Уряд Німеччини офіційно підтвердив передачу Україні другого зенітно-ракетного комплексу IRIS-T. Варто зауважити, що загалом Німеччина обіцяла передати нашим воїнам чотири таких системи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.05.2023 11:16