Фото: соцмережі

У Берліні поліція вводить спецрежим: його пов'язують з ймовірним візитом Зеленського

У неділю, 14 травня, в окремих районах Берліна поліція введе певні обмеження. Це може бути пов'язано із запланованим візитом президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє поліція Берліна на своєму сайті.

За даними поліції, 14 травня в Берліні буде вжито масштабних заходів безпеки та перекрито рух транспорту з 5.00 до 18.00. Зазначається, що обмеження введуть у районах навколо урядового кварталу в Мітте. Також перекритою для проїзду буде річка Шпрее, зокрема в районі будівлі Федеральної канцелярії.

Зазначається, що особам, які живуть або працюють у даних районах, потрібно мати із собою посвідчення. Усім іншим рекомендовано при можливості не відвідувати ці райони Берліна.

Нагадаємо, у неділю, 14 травня, президент України Володимир Зеленський, ймовірно, відвідає Німеччину. У глави держави запланована зустріч з лідером ФРН Олафом Шольцом. Під час візиту у ФРН Зеленському мають вручити премію Карла Великого. Зеленський також проведе переговори з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Закордонні візити Зеленського

Минулого тижня кілька днів поспіль Володимир Зеленський перебував за кордоном. Так, 3 травня він відвідав Фінляндію, де взяв участь у зустрічі прем'єр-міністрів Північних країн. Під час заходу Данія, Ісландія, Норвегія, Фінляндія та Швеція підписали документ у якому зазначили, що майбутнє України — у євроатлантичній родині.

4 травня український лідер перебував у Нідерландах — там він виступив із потужною промовою у Міжнародному кримінальному суді Гааги, закликавши світ покарати російських воєнних злочинців.

За даними ЗМІ, Зеленський 13 травня планував відвідати Німеччину, однак через "злив" інформації про поїздку у медіа його, ймовірно, скасували. Видання t-online із посиланням на "близькі до уряду України" джерела повідомляло, що у Києві "настільки роздратовані витоком інформації з Німеччини, що відповідальні за це особи, очевидно, розглядають можливість скасування візиту Зеленського". Співрозмовники видання наголошували, що українська сторона "глибоко розчарована" тим витоком "дуже чутливої інформації з питань безпеки". Була також ймовірність, що вона могла бути навмисно опублікована джерелами в Німеччині.

Нагадаємо, днями Зеленський повідомляв, що Україна найближчим часом отримає нову військову допомогу від союзників. За його словами, українські дипломати активно працюють із партнерами заради нових оборонних пакетів, на робочому рівні є нові рішення.

Відомо, що у суботу, 13 травня, президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Рима.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.05.2023 18:38