Фото: соцмережі

Зеленський прибув з візитом до Рима

У суботу, 13 травня, президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Рима. Зауважимо, днями італійські ЗМІ заявляли, що український гарант може здійснити візит до Італії.

Про це він написав у Telegram.

За його словами, у нього запланована зустріч з італійським колегою Серджо Маттареллою.

"Рим. Зустрічі з Президентом Італії Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджею Мелоні та Папою Римським Франциском. Важливий візит для перемоги України", — написав він.

За даними ЗМІ, в аеропорту Чампіно Володимира Зеленського зустріли віце-прем'єр та міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні та посол України в Італії Ярослав Мельник.

Закордонні візити Зеленського

Минулого тижня кілька днів поспіль Володимир Зеленський перебував за кордоном. Так, 3 травня він відвідав Фінляндію, де взяв участь у зустрічі прем'єр-міністрів Північних країн. Під час заходу Данія, Ісландія, Норвегія, Фінляндія та Швеція підписали документ у якому зазначили, що майбутнє України — у євроатлантичній родині.

4 травня український лідер перебував у Нідерландах — там він виступив із потужною промовою у Міжнародному кримінальному суді Гааги, закликавши світ покарати російських воєнних злочинців.

За даними ЗМІ, Зеленський 13 травня планував відвідати Німеччину, однак через "злив" інформації про поїздку у медіа його, ймовірно, скасували. Видання t-online із посиланням на "близькі до уряду України" джерела повідомляло, що у Києві "настільки роздратовані витоком інформації з Німеччини, що відповідальні за це особи, очевидно, розглядають можливість скасування візиту Зеленського". Співрозмовники видання наголошували, що українська сторона "глибоко розчарована" тим витоком "дуже чутливої інформації з питань безпеки". Була також ймовірність, що вона могла бути навмисно опублікована джерелами в Німеччині.

Нагадаємо, днями Зеленський повідомляв, що Україна найближчим часом отримає нову військову допомогу від союзників. За його словами, українські дипломати активно працюють із партнерами заради нових оборонних пакетів, на робочому рівні є нові рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 13.05.2023 11:41