Фото: сайт Офісу президента

ППО та зброя для наступу: Зеленський анонсував нову допомогу від союзників

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна найближчим часом отримає нову військову допомогу від союзників. За його словами, українські дипломати активно працюють із партнерами заради нових оборонних пакетів, на робочому рівні є нові рішення.

Про це він повідомив у вечірньому зверненні 10 травня.

"Більше захисту для нашого неба, більше можливостей нашої оборони та руху на землі. Провів сьогодні кілька нарад, де ми обговорювали все це. І очікуємо вже найближчим часом на відповідні кроки від партнерів", — сказав Зеленський.

Очільник держави зауважив, що не можна забувати про те, що щодня присутність росіян в Україні дає їм можливість думати, що в них щось вийде.

"Маємо повернути свободу, безпеку та Європу на всю українську землю. Ми це зробимо. Не залишимо ворогові жодного клаптика нашої землі — ніде тиранія не пануватиме", — резюмував глава держави.

Нагадаємо, 9 травня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,2 мільярда доларів. Він спрямований на зміцнення протиповітряної оборони, оскільки Росія останнім часом посилила атаки безпілотниками та ракетами.

Раніше Пентагон визначив три найголовніші напрямки оборонної допомоги для нашої держави. Там зазначали, що на сьогодні Україна потребує систем для протиповітряної оборони. Також ЗСУ потрібна артилерія та броньована техніка. У квітні транспортне командування США повідомляло про початок доставки понад 60 Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу Сполучених Штатів на суму 2,85 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.05.2023 01:22