Фото: Посольство України в США

Білий дім готує новий пакет військової допомоги Україні, який посилить ППО

Сполучені Штати Америки готують для України новий пакет військової допомоги на суму 1,2 мільярда доларів. Він буде спрямований на зміцнення протиповітряної оборони, оскільки Росія останнім часом посилила атаки безпілотниками та ракетами.

Про це повідомили офіційні особи США, пише АР. Очікується, що пакет допомоги буде оголошено у вівторок, 9 травня.

Гроші будуть надані в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). На відміну від американського обладнання, зброї та боєприпасів, які частіше відправляються в Україну зі складів Пентагону, щоб їх можна було швидко доставити, ці кошти мають бути витрачені протягом найближчих місяців або навіть років на забезпечення майбутніх потреб безпеки України.

До пакета допомоги можуть увійти системи протиповітряної оборони HAWK та боєприпаси для систем протиповітряної оборони. За словами офіційних осіб, США також закуплять артилерію, ракети, обладнання для отримання супутникових знімків. Також за ці кошти буде здійснюватися технічне обслуговування систем ППО.

За даними АР, американці надали Україні майже 37 мільярдів доларів військової допомоги з початку вторгнення Росії в лютому 2022 року. Рішення щодо нового пакета ухвалили тому, що перед весняним контрнаступом України ППО потребує значного посилення.

Відомо, що попередній пакет військової допомоги Україні США оголосили 3 травня. Туди вперше увійшли снаряди Hydra 70 — некеровані ракети малої дальності, які запускаються за допомогою авіації. Максимальна дальність ураження становить 10,5 км.

Нагадаємо, раніше Пентагон визначив три найголовніші напрямки оборонної допомоги для нашої держави. Там зазначали, що на сьогодні Україна потребує систем для протиповітряної оборони. Також ЗСУ потрібна артилерія та броньована техніка. У квітні транспортне командування США повідомляло про початок доставки понад 60 Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу Сполучених Штатів на суму 2,85 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 06:12